Image of the day

Captured by
DAMON ALCORN

Full moon 8-12-22

My Account

New to Astromart?

Register an account...

Need Help?

Posts Made By: Jose Mach

August 7, 2016 07:39 AM Forum: CCD Imaging and Processing/Deep Sky

C8 Hyperstar and Atik 414EX

Posted By Jose Mach

Good day everyone!, I am very inexperience and have took me over a year to buy all the pieces of my equipment.

So, last night I did briefly a Polar Alignment following the iOS Scope Tool, a quick Aligment of the CGEM mount and installed the Hyperstar with Atik 414EX. (I am still waiting for my guidescope and Polarmaster to arrive)

My goal was to at least see Andromeda Galaxy (M31) after taking pictures. Since I want to be familiar with different programs I used MaximDL, Nebulosity (these programs in 30-day trial) and Artemis Capture. Temperature were about 21-22C and Sky 6/9 of light pollution.

Unfortunately, I only grasped two stars. I am learning how to process images too so I give it a try on Photoshop CS.

I tried different exposure from 0.001s, to 5mins. Usually exposures over 30 secs outputted all white pictures. So here is what I got.

I sincerely want to know what I am doing wrong that I cannot take at least a blurry picture of M31.

https://s7.postimg.org/fxay0ks8r/Andromeda_010.jpg


August 19, 2016 10:19 PM Forum: CCD Imaging and Processing/Deep Sky

Cant see Andromeda after stretching

Posted By Jose Mach

Good day everyone!,

Attached is the link of my fits from very short exposure of M31. I cant see it doing the stretch and may be I am doing something wrong? Do I need 30sec+ exposures instead? How to accurately calculate the exposure time?


https://www.dropbox.com/sh/35eir1e00owfksl/AABxukchgs92j4aa_2Yo6g2ca?dl=0

Thank you!

February 3, 2017 03:20 PM Forum: Equipment Talk

**Starsense Error Model Num**

Posted By Jose Mach

Yes, everything is connected perfectly since the camera was working previously, but now turning on my mount (CGEM) the remote shows an Err: Model Num The telescope model could not be read, and... I updated the equipment firmware today again and I am still having this issue.

Does anyone had this problem before?

Thanks

May 14, 2017 12:40 PM Forum: Solar System Observing

First images with Lunt LS50THa/B600PT Atik 414EX

Posted By Jose Mach



Hi there, can someone tell me what I am doing wrong while trying to take pictures with Lunt and Atik 414EX? I am using Nebulosity4, and exposure time 0.01s. I am tracking it manually by the way.

Image at: https://ibb.co/c9EO85

May 22, 2017 01:53 PM Forum: Digital SLR AstroPhotography

Nikon D3300 and T-Adapter/Barlow Lens Celestron

Posted By Jose Mach

Here is the photos I am referenced to: http://imgur.com/a/Kq80x I still cannot get focus on neither live view nor photos taken. Does that mean I need a different barlow lens adapter?

July 14, 2017 09:24 AM Forum: Equipment Talk

50mm Lunt on top of 120mm?

Posted By Jose Mach

Hi grin ,

My current is setup:

Celestron XLT 120mm
Lunt 50mm w/ Sol finder
Daystar Quark
CGX Mount

What I'm trying to do: use the 120mm for imaging and the 50mm for visual.

It is possible to get 2 x VDUP14 and mount the 50mm on top of the 120mm? If so, what dovetails do I need? Do I need to change the rings from the 120mm? I already have 1 Losmandy DUP7.

July 14, 2017 09:30 AM Forum: CCD Imaging and Processing/Solar System

UV/IR 2" Filter adapter

Posted By Jose Mach

Hello,

CCD ZWO ASI 174MM, Daystar Quark, Televue Powermate 2.5x and Celestron 120mm.

I currently need to use the 2" filter to be able to start imaging, the problem is that my current configuration does not allow me to use the 2" UV/IR filter needed. What adapter do I need to be able to put the 2" filter on my configuration?


BTW: Is this the correct one? http://www.highpointscientific.com/telescope-accessories/diagonals/stellarvue-2inch-to-125inch-adapter-fa2 OR http://www.highpointscientific.com/telescope-accessories/diagonals/baader-2inch-visual-back-with-filter-holder-t217f

Thanks wink